Na pewno to, że ten gość ma 6 palców pozatym średnio pasuje mi nakago ana. Skoro tsuba miała kilku właścicieli (bo zwiększana była powierzchnia pod seppa) to na moje laickie oko wygląda za nowo
No i jeszcze może to, że wzór z tsuba dochodzi tak blisko do nakagoana
TADA!!! mamy zwycięzce, Tak chodziło mi o fakt że gość ma 6 palców.
No cóż jak widać każdy może się pomylić.
Rjou podaj mi na priv adres a nagroda powędruje do ciebie.
Nagroda rozdana konkurs rozwiązany, ale właśnie wpadł mi do głowy pomysł na znacznie bardziej ambitny konkurs, wymagający wiedzy, spostrzegawczości i zaangażowania.
Zatem bądźcie czujni jak tylko znajdę chwilkę ogłoszę megakonkurs z większymi nagrodami!
No jest jeszcze jedna możliwość- jeśli to jeden z tzw. strażników czterech stron świata to bywał przedstawiany z sześcioma paluchami (taka tradycja ikonograficzna). Musiałbym pogrzebać który dokładnie.
A tak poza tym Grafie nie moge się doczekać na ten megakonkurs. Zamierzać zeżreć całą informację o japonii dawnej jaka jest w internecie kiedy będzie tak niej więcej??
Ja od razu wiedziałem, ale się za późno zjawiłem, trudno olejek goździkowy i tak by się nie przydał, no chyba że się go da do dziewczyny zastosować, ale to i tak akuratnie takiej nie posiadam
Dlaczego śnieg pada? Nikt tego nie wie, chociaż wszyscy marzną... Ale czy śnieg wie, że nam zimno?