tanto mono N9E nagasa 24,7 długośc całkowita 35 cm motohaba 27mm
hart selektywny na węglu drzewnym
tykom mam problemy żeby ładnie pobielic hamon ale pracuje nad tym no i problemy z fotkami
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2010 przez bisonn@wp.pl, łącznie zmieniany 2 razy.
No ja też się nie obijam oto skromne zdjęcie tanta które kończę szlifować wakizashi i katana puźniej jak będę miał kamienie a teraz można jedynie hirazukuri popełniać
Glinka była ułożona w inny sposób ale zabardzo się nagrzało i zahartowało się tak jak jest ,przynajmniej tak mi się wydaje
z tym hartowałem jescze jedno takie i terz hamon wysoko wyszedł ale bylo jescze bardziej nagrzane bo się więcej wygięło w sori zrobię je po tym
No no bisonn gratuluje hamon na całej długośći wyrazny i jednolity tanto o ładnym krztałcie i proporcjach ,zdjęcie faktycznie mało co pokazuje ale tak na pierwszy żut oka to jest zego pozazdrościć.
narazie na tyle mnie stać ale nie jestem zadowolony zabardzo to z powodu braku narzędzi do szlifu
tanto hirazukuri nagasa 20,5cm
nakago 9 cm
motochaba 26 mm
n9e mono
hamon choji
szlif papiery
oprawa chciałbym sprubować ale niestety narazie brak środków
Grafie chciałem zaczekać na dział ale niestety nie wytrzymałem
pozdrawiam
Drapane kreski to "Nekogaki" czyli po naszemu kocie ślady/pazury.
Dział y zrobię niebawem muszę znaleźć chwilę wytchnienia. A jak zrobię to po proponuję przenieść najnowsze prace tam.
nowe tanto to znaczy prawie dokończone to które pokazywałem w dziale kuźnia narazie takie trochę słabe fotki ale coś lepsze dziś mi nie chciały wychodzić