Czołem!
Chciałem się zapytać, jakie metody, jakie książki itd. polecacie do nauki japońskiego we własnym zakresie ?
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
Nauka japońskiego na własną rękę.
Moderator: Zarząd
Nauka japońskiego na własną rękę.
"Bycie Basilem zobowiązuje"
Re: Nauka japońskiego na własną rękę.
Ja zakupilem kiedys Naoya Fujita - Mówimy po japońsku (ksiazka jest z CD). Niestety z braku czasu musialem przerwac nauke, ale z tego co na poczatku przeczytalem wydawala sie sensownie napisana.
-
Toche pozna odpowiedz ale zawsze, zostawiam linka: http://nihongo-dekimasu.blogspot.com/ tam jest sporo propozycji. Slyszalem ze "Minna no nihongo" jest niezle ale jeszcze nie mialem okazji samemu sprawdzic. Milej nauki 

Niezłe jest "japoński w 1 miesiąc" wydawnictwa LektorKlett, fajne przykłady i miło sie przyswaja, chociaż z tym 1 miesiacem to troche bujda, a słowniczek Hiragany i Katakany z tyłu ksiażki ma luki (brak odmian de, du)
Wszystko zależy od tego do czego ma być ten japoński przydatny.
Nie wiem jak Minna no nohingo, ale podreczniki takie jak Genki czy Japanese for Busy People, czy Let's Learn Japanese są całkiem ok. I łatwo dostępne na torrentach czy w księgarniach wysyłkowych.
To czy nauka się powiedzie zależy w dużej mierze od czasu, który się poświęci. A japoński to nie angielski, łatwo nie wchodzi
.
Nie wiem jak Minna no nohingo, ale podreczniki takie jak Genki czy Japanese for Busy People, czy Let's Learn Japanese są całkiem ok. I łatwo dostępne na torrentach czy w księgarniach wysyłkowych.
To czy nauka się powiedzie zależy w dużej mierze od czasu, który się poświęci. A japoński to nie angielski, łatwo nie wchodzi