Nowa książka o kowalstwie na Allegro!!! Polecam
Moderator: Zarząd
Nowa książka o kowalstwie na Allegro!!! Polecam
Witam wszystkich maniaków kucia.
Miłej lektury!
Miłej lektury!
Boże ... daj mi cierpliwość ...
Re: Nowa książka o kowalstwie na Allegro!!! Polecam
zważywszy jak autor trzyma młot na okładce...
nie polecam

nie polecam
- bisonn@wp.pl
poco komu książka jak to forum jest najlepszą książką on-line cały czas zapisywaną 

Nie oceniajmy książki po okładce 

Trzeba być niezlym ignorantem by cenzurować książkę po okładce.
To naprawdę woła o pomstę do nieba , sądzę że takie zachowania
należy nazywać wprost bez używania żadnych eufemizmów.
To naprawdę woła o pomstę do nieba , sądzę że takie zachowania
należy nazywać wprost bez używania żadnych eufemizmów.
Oglądałem tą książkę już dość dawno temu w księgarni i poza niezłymi zdjęciami dotyczącymi raczej wystroju wnętrz nic nie znalazłem w niej ciekawego
a ja owszem widzę istotne uchybienie
Skoro książka ma za zadanie uczyć technik kowalskich, powinna uczyć dobrze. Autor już na pierwszej stronie pokazuje błędny i na dłuższą metę szkodliwy dla zdrowia chwyt młota. Nieprofesjonalnie Autor podszedł do dzieła i już.
Na nauczaniu akurat ciut się znam. Podobnie na pisaniu książek.
"Kowalstwo dla kandydatów na stopień czeladnika" - to jest daleko bezpieczniejsza lektura.
Skoro książka ma za zadanie uczyć technik kowalskich, powinna uczyć dobrze. Autor już na pierwszej stronie pokazuje błędny i na dłuższą metę szkodliwy dla zdrowia chwyt młota. Nieprofesjonalnie Autor podszedł do dzieła i już.
Na nauczaniu akurat ciut się znam. Podobnie na pisaniu książek.
"Kowalstwo dla kandydatów na stopień czeladnika" - to jest daleko bezpieczniejsza lektura.
- sebastian ;)
aambeeld a masz gdzieś dojście do tego tytułu ?
mam swój egzemplarz zakupiony za ciężkie pieniądze na Allegro 3 lata temu. Uczyłem się z niego pewnych technik i BHP.
jest jeszcze kowalstwo dla kandydatów na stopień mistrza, ale ta zawiera dużo teorii, mniej praktyki.
szukaj na allegro. IMO warta posiadania pozycja.
jest jeszcze kowalstwo dla kandydatów na stopień mistrza, ale ta zawiera dużo teorii, mniej praktyki.
szukaj na allegro. IMO warta posiadania pozycja.
Ostatnio zmieniony 5 listopada 2008 przez aambeeld, łącznie zmieniany 1 raz.
Na nauczaniu to może się znasz ale jak sam napisałeś tylko _ ciut.
Natomiast Twoje teksty to w 100% czysty manieryczny , grafomański
słowotok .
A jakie przełomowo odkrywcze informacje _ " szukaj na Allegro".
W imieniu wszystkich bardzo Ci dziękujemy za te niesamowicie
ważne myśli.
Natomiast Twoje teksty to w 100% czysty manieryczny , grafomański
słowotok .
A jakie przełomowo odkrywcze informacje _ " szukaj na Allegro".
W imieniu wszystkich bardzo Ci dziękujemy za te niesamowicie
ważne myśli.
Przyjdzie kiedyś taki dzień, że pozbieramy co bardziej fachowe fragmenty wypowiedzi z tego forum i wydamy książkę. Pamiętajcie przy podziale ewentualnych zysków, że to przepowiedziałem
PS ... aambeeld wydaje mi się, że masz wielbiciela na tym forum (może jakaś niespełniona miłość czy coś???)

PS ... aambeeld wydaje mi się, że masz wielbiciela na tym forum (może jakaś niespełniona miłość czy coś???)

nareszcie
latami czekałem aż ktoś mię doceni
na tym kończę karmienie trolla.
trudno to jednak inaczej nazwać, niestety.
latami czekałem aż ktoś mię doceni
a tu jeszcze nie dość, ze docenia sam to jeszcze w imieniu jakiegoś grona się wypowiada - nic, tylko fanclubu wyglądamtewie pisze: W imieniu wszystkich bardzo Ci dziękujemy za te niesamowicie
ważne myśli.

na tym kończę karmienie trolla.
trudno to jednak inaczej nazwać, niestety.
- sebastian ;)
aambeeld sorki ale na allegro obecnie nie ma tego tytułu.
Jak bys mógł podać mi nazwisko autora i wydawnictwo lub rok wydania może zciągną mi ta książkę w księgarni ( ponoć łatwiej znaleść jak ma się te dane ) . Na rynku jest wiele opracowań dot, kowalstwa większość mało praktyczna. Więc jeśli mógłbym prosić o podpowiedz
Jak bys mógł podać mi nazwisko autora i wydawnictwo lub rok wydania może zciągną mi ta książkę w księgarni ( ponoć łatwiej znaleść jak ma się te dane ) . Na rynku jest wiele opracowań dot, kowalstwa większość mało praktyczna. Więc jeśli mógłbym prosić o podpowiedz

z przyjemnością odpowiem, ale musisz się uzbroić w cierpliwość. Mieszkam w Belgii a biblioteka została w Polsce.
Będę w domu za tydzień, to zerknę.
edit: podaj mail to CI wyślę poradnik w EN.
Będę w domu za tydzień, to zerknę.
edit: podaj mail to CI wyślę poradnik w EN.
To książki
Michał Graliński - Kowalstwo - dla słuchaczy kursu ubiegających się o tytuł czeladnika. Wydawnictwo Katalogów i Cenników 1972, 316 stroni
Michał Graliński - Kowalstwo - dla słuchaczy kursu ubiegających się o tytuł mistrza, Wydawnictwo Katalogów i Cenników 1972, 420 stron
Masz je teraz na Allegro po linkiem
http://www.allegro.pl/item476477519_mic ... 8_m_9.html
i mozesz kupić za jedyne 150 PLN od ręki
Miłych łowów!
Michał Graliński - Kowalstwo - dla słuchaczy kursu ubiegających się o tytuł czeladnika. Wydawnictwo Katalogów i Cenników 1972, 316 stroni
Michał Graliński - Kowalstwo - dla słuchaczy kursu ubiegających się o tytuł mistrza, Wydawnictwo Katalogów i Cenników 1972, 420 stron
Masz je teraz na Allegro po linkiem
http://www.allegro.pl/item476477519_mic ... 8_m_9.html
i mozesz kupić za jedyne 150 PLN od ręki

Miłych łowów!
Panowie, do jagielonki mam niedaleko,to moze bym mogl cos pomoc:)
mysle, ze obydwie te ksiazki sa tam dostepne w czytelni( niestety podrecznikow nie pozyczaja), moze by sie dalo chociaz czesc jakos ... hmm
nic wiecej nie bede pisal.
Aambeeld, to zdjecie to moglo byc takie pozowane/ustawiane i wyszlo sztucznie. Koleszka jak pracuje to moze ma dobra technike( taki automatyzm). Mam jedna knige Aresa i wcale jakoś nie żałuję:) choć w sieci można dorwać wiele innych o wiele bogatszych ksiazek za free!
Raf co to za poradnik? Bo ciekam jestem:)
mysle, ze obydwie te ksiazki sa tam dostepne w czytelni( niestety podrecznikow nie pozyczaja), moze by sie dalo chociaz czesc jakos ... hmm

Aambeeld, to zdjecie to moglo byc takie pozowane/ustawiane i wyszlo sztucznie. Koleszka jak pracuje to moze ma dobra technike( taki automatyzm). Mam jedna knige Aresa i wcale jakoś nie żałuję:) choć w sieci można dorwać wiele innych o wiele bogatszych ksiazek za free!
Raf co to za poradnik? Bo ciekam jestem:)
Jak coś to mam taką ksiażkę (M8) jak coś trzeba to piszcie a ja w ciagu kiku dni wstawie skany. A te ksiażki to na "allegro" po 50 pln są.
Pozdrawiam
Pozdrawiam