czy można trenować iaido w samych shitagi prosze o porade
Moderator: Zarząd
- krzysiek83.1983
czy można trenować iaido w samych shitagi prosze o porade
witam chciałem się zapytać czy iaido można trenować w samych shitagi to taka podkoszulka zakładana pod bluze iaigi 

Re: czy można trenować iaido w samych shitagi prosze o porade
Czołem!
Jak chcesz trenować w shitagi i gatkach, to co by nie mówić, trochę dziwnie oddaje to twój stosunek do miecza
A jeśli nie chcesz po prostu wydawać pieniędzy na pełny strój, i masz zamiar załadować shitagi do dresu, no to myślę, że to nie problem. Chociaż w tej kwestii równie dobrze możesz przywdziać jakiegoś t-shirta. Chyba, że chodzi Ci o poczucie odrobiny klimatu to proszę bardzo 
Pozdrawiam
Jak chcesz trenować w shitagi i gatkach, to co by nie mówić, trochę dziwnie oddaje to twój stosunek do miecza

Pozdrawiam
"Bycie Basilem zobowiązuje"
Hm, raczej się tak nie robi. Ale jeśli trening miałby mieć np. charakter nieformalny , a na dodatek byłoby bardzo ciepło, a słońce prażyłoby z nieba to i shitagi pewnie przejdzie 
Jednak w czasie normalnego treningu w dojo czy na stażu trzeba przecierpieć nawet najwyższe temperatury w odpowiednim stroju

Jednak w czasie normalnego treningu w dojo czy na stażu trzeba przecierpieć nawet najwyższe temperatury w odpowiednim stroju

- krzysiek83.1983
serdecznie dziękuje za odpowiedz to lepiej kupie sobie druga bluze iaigi oraz shitagi pozdrawiam