Żelazo sie koroduje zanim do reki wezme przez pare miesiecy :). Uznałem ze naturalne wzery wyglądaja najlepiej i w zaden sposób nie da sie ich podrobic:)
Fajne aczkolwiek jakaś taka przytłaczająca ta patyna, taka jakaś zwęglona. Jak patrzę to mam wrażenie jakby się mi dom spalił i tylko to mi zostało.
To tylko moje odczucie bo tsuby bardzo ładne.
he he, na zdjeciu faktycznie tak wygląda, ale w realu jest naprawde ładnie. Nie umiem robic zdjęć , tylko pstrykam cyfrówką:):) no i jest natarte olejkiem to sie trche świeci:):)
faktycznie na tym zdjęciu tak wyglada jak po pożarze ale jedyne co moge powiedziec to to: Arek San to jest najlepsza Twoja Tsuba jaką umieściłeś w tym dziale i w bazarze (chyba że dorobiłeś te okrągłe otworki przy wachlarzach)
bardzio mi się podoba:)
ja jestem w fazie robienia tsuby z dość twardej stali i jak skończe to pokarze... mam jedynie kłopot z czasem bo zdarza sie że mam zajęcia na uczelni od 8 do 20 bez żadnych okienek ale myslę że niedługo skończe
Witam. Jestem nowy na tym forum. Chce wykonać własną tsubę, ale nie jak wykonać te różne rzeźbione elementy? Jeśli ktoś zna jakiś realny sposób to proszę o pomoc.
Ja za powoli zabierams ę za wyrób własnej tsuby mam swój oryginalny wzór i miecz do którego będzie tsuba pasowała czekam tylko na kaskę by zakupić sprzęcicho jak piłka i wiertła do metalu. Arek San usznowanie i chylę czola piękne dzieła. chciałbym choć w połowie zrobić taką tsubę jak Ty.
To własnie moje dzieło. pierwsza moja tsuba. zrobiona jest z blaszki miedzianej wycinałem ją wiertłami i pilnikami bez piły włosowej, bo dalej nie posiadam. kolor patyny podchodzi pod zieleń jednak jest to tylko złudzenie gdyż balans bieli w aparacie był źle ustawiony nak naprawde tsuba ma kolory czarno szare ciemne i czasem przebarwienia koloru miedzi.
Ostatnio zmieniony 29 września 2007 przez gofator, łącznie zmieniany 2 razy.