Za wszelką chęc pomocy z góry dziękuje

Moderator: Zarząd
MiałaSakura pisze:Oczywiście jeśli będziesz miał jakieś pytania dotyczące
Katori Shinto Ryu, służę pomocą.
Zdążyłam się już mniejwięcej w teori zorientowac się jaka jest różnica pomiędzy Kendo a Iaido tylko jakoś nierozumiem czym różni się od nich Katori Shinto Ryu?Oczywiście jeśli będziesz miał jakieś pytania dotyczące
Katori Shinto Ryu, służę pomocą.
Słuszna rada, napewno skorzystamIdz na trening Kendo, Iaido, Katori Shinto Ryu i zapytaj siebie po kazdym z takich treningów : "czy to to czego szukam?"
Katori Shintō-ryū, a właściwie Tenshin Shōden Katori Shintō-ryū jest w odróżnieniu od Kendo i Iaido bardziej uniwersalne. Nie jest to sztuka walki skupiająca się na jednym obszarze szkolenia, lecz raczej złożony system czerpiący z bugei juhappan (18 różnych nauk, które miały uczynić wojownika doskonałym), tak więc spotkasz tam elementy:Marssel pisze:Zdążyłam się już mniejwięcej w teori zorientowac się jaka jest różnica pomiędzy Kendo a Iaido tylko jakoś nierozumiem czym różni się od nich Katori Shinto Ryu?![]()
No fakt, mój błądMiała
Marssel to kobieta o ile dobrze wyczułem
Tutaj sprawę dość dobrze przedstawił Shig, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu jest uznawane za najstarszy styl kenjutsu japonii. Jest to szkoła z długą historią i tradycją. Różni się od kendo nie tylko wymienioną przez Shig'a uniwersalnością ale i sposobem treningu.czym różni się od nich Katori Shinto Ryu?
Jeśli chodzi o cene to już wcześniej się zorientowałam ale jakoś bardzo mnie to nie przerarza bo inne typy kursów typu pilates, aerobik, siłownia też nie są tanie. Ciekawi mnie tylko w tej kwesti czy trzeba kupic sobie jakiś sprzęt, strój itp?Ale trzeba przyznać że straszakiem dla wielu osób jest cena, i głupio by było o tym nie wspomnieć. Otóż cena miesięczna wynosi 120 złotych. To opłata za 2 godziny treningu 3 x w tygodniu. Cena wysoka, ale opłaca się z racji na dużą ilość godzin. można jeszcze płacić 110 za 2 x w tygodniu i 100 za jeden raz... Trochę te ceny się zmieniły w stosunku do ostatniego roku, ale jeszcze może się coś zmienić...
Na początku wystarczy Ci tylko jakiś strój do treningów, coś w rodzaju wygodnego dresu i podkoszulka...czy trzeba kupic sobie jakiś sprzęt, strój itp?
W KKS fajne chłopaki, więc bym się nie zdziwiłGrafRamolo pisze:Klub byl miejscem w ktorym sie w kims zakochalas?