Artykuły i prace związenie z mieczem i samurajami w necie
Moderator: Zarząd
- Ostatni Samurai
Artykuły i prace związenie z mieczem i samurajami w necie
Czy znacie może jakieś artykuły, publikacje, bądź prace dostępne w internecie na temat miecza japońskiego i samurajów
proszę o linki

- marciniak
Re: Artykuły i prace związenie z mieczem i samurajami w neci
ZnamyOstatni Samurai pisze:Czy znacie może jakieś artykuły, publikacje, bądź prace dostępne w internecie na temat miecza japońskiego i samurajówproszę o linki

miecz japoński
samuraje
i samurajowie
Eeh, next one couch potato...

Katsumushi Dojo Manchester
- Ostatni Samurai
Re: Artykuły i prace związenie z mieczem i samurajami w necie
dzięki, te strony znam, mi raczej chodziło o prace
"...Prawdziwy wojownik nigdy nie umiera..."
- marciniak
Prace na ten temat to ja mam i to niezłą, ale niestety nie za darmo. Publikacji i artykułów też sporo, takze mojego autorstwa.Ostatni Samurai pisze:dzięki, te strony znam, mi raczej chodziło o prace
- Ostatni Samurai
a jaka cena ??????
"...Prawdziwy wojownik nigdy nie umiera..."
- marciniak
Zobaczę co ci moge sprzedać, wtedy dokładnie powiem. Wstępnie 10 zł za stronę. Daj znać czy jesteś zainteresowany.
Ehh, Marciniak, a gdzie swobodny, bezplatny przeplyw informacji... 

- marciniak
A dlaczego ktoś dostać za darmo coś nad czym kto inny się napracował ? Nie ma za frajer. Się żeście nauczyli, że wszystko można sciagać mieć za friko. Nie ma lekko, za wiedzę i zdolności trzeba płacić.
Moze nie wiele, ale tez kilka rzeczy sam opracowalem i kasy za to nie biore. Kwestia osobistego podejscia.
Jesli mozesz to napisz co dokladnie masz opracowane. Nie licytuje sie, jestem po prostu ciekawy.
Jesli mozesz to napisz co dokladnie masz opracowane. Nie licytuje sie, jestem po prostu ciekawy.
- marciniak
Głównie na temat mieczy i japońskich sztuk walki, po za tym buddyzm zen i kilka innych rzeczy.
Jest takie pismo, chyba się "Budo" nazywa, tam są artykuły o mieczach. Co do publikacji większych, to raczej nie na sieci (jeśli już to p2p, a nie www). Polecam księgarnie, biblioteki... W Warszawie można się przejść do Centrum Kultury Japońskiej, Aleje Ujazdowskie 51, to właściwie wydział ambasady japońskiej.
Co innego tłumaczenie GoRinNoSho
Mae
A o bibliotekach waść słyszał? Istniały na dłuuugo przed internetem, ludzie czerapali wiedzę za darmo i jakoś nikt z tego powodu afery nie robił. Poza tym wiele dobrych dzieł to tzw. public domain, wydaje mi się, że takie GoRinNoSho można swobodnie siągnąć i nie jest to przestępstwo.A dlaczego ktoś dostać za darmo coś nad czym kto inny się napracował ? Nie ma za frajer. Się żeście nauczyli, że wszystko można sciagać mieć za friko. Nie ma lekko, za wiedzę i zdolności trzeba płacić.
Co innego tłumaczenie GoRinNoSho

Mae
- marciniak
Ano ja na podstawie tewgo co jest w księgarniach zbieram wiedzę. Tłumaczenie (ksiązka) Gorin no Sho też mam.
Wracając do pytania. Tutaj, w pierwszej połowie strony: http://forum.mud.pl/viewtopic.php?p=99404#99404 pierdyknąłem w poście trochę linków, coś na pewno znajdziesz. Część jest na pewno na http://muso.mud.pl, ile nie wiem, bom w rozjazdach i nawet nie sprawdzałem... A jak się dostanę do swojego kompa to pomyślę znów.
"Wszechświata nie stworzył żaden bóg ani żaden człowiek, lecz był on zawsze, jest i będzie zawsze żywym ogniem."