Kiedy ostatnio prałeś/aś swoją hakamę?
Moderator: Zarząd
Kiedy ostatnio prałeś/aś swoją hakamę?
Tak mi przyszło do głowy, gdy dziś podziwiałem swą oszczędność na proszku i wodzie 

"Wszechświata nie stworzył żaden bóg ani żaden człowiek, lecz był on zawsze, jest i będzie zawsze żywym ogniem."
- Lightbringer
Re: Kiedy ostatnio prałeś/aś swoją hakamę?
hahahahahaha:P fajny temat:P ja akurat uprałem ją dzis:P
Ej, a gdzie opcja dla tych co nie mają hakamy?
A tak swoją drogą gdy posiądę swój egzemplarz nie sądze aby częstotliwość prania była większa niż dwa razy na rok.
Eh... fleja ze mnie.
A tak swoją drogą gdy posiądę swój egzemplarz nie sądze aby częstotliwość prania była większa niż dwa razy na rok.
Eh... fleja ze mnie.

"Baruh hashem ha'Meshiah, Jeshua. Baruh hashem Adonai."
He he he a jak pierzecie? normalnie w pralce ? i w proszku "dosia kolor"?

- GrafRamolo
Eh moja to juz wymaga wyprania ale ciagle mi sie nie chce, a ze chodze na treningi prawie codziennie a nie mam zastepczej zal mi sie rozstac znia na czas prania.
- Lightbringer
jak pierzemy? mi sie akurat trafiła z bardzo odbrego materiału wiec do pralki na 30 stopni jakies 40 minut i płyn do bawełny np: perwoll czy jak to tam sie nazywało. pozniej najlepiej uzywajac takiego wieszaka do spodni powiesic ja pionowo i jak odbrze idzie nawet prasowac nie trzeba:)
Wrzuciłem swoją do pralki (w końcu!) do 30 stopni, tak jak piszesz i wszystko było git, nawet lepiej zagięcia wyglądają po niż przed. Suszyłem na kiju i było równie w porządku. Niesamowite - to nie boli! 

"Wszechświata nie stworzył żaden bóg ani żaden człowiek, lecz był on zawsze, jest i będzie zawsze żywym ogniem."
- Lightbringer
prawda? nawet prasowac nie trzeba:)
:)
Ja mam biala hakame wiec piore dosyc czesto po kazdym zgrupowaniu...no i po jakims czasie po treningach hakama jest brudna.. ale widac to tylko na bialej hakamie..;)ale moja hakama jest na skraju wyczerpania bidula..
potrzebuje nowa.. ale nie mam za bardzo pieniedzy teraz..
no ale cos sie wykombinuje