Zabralem sie za zrobienie shakudo.
Mam forme 6x12x7cm wchodzi tam okolo 450gr srebra czyli okolo 400gramow miedzi.
W odpowiedniej proporcji potrzebne jest 20g zlota.
Shakudo bedzie dostepne w formie blachy 2mm.
Czy sa chetni?
Jak zrobie i zobacze ile wyjdzie moge odsprzedac troche.
Ze wstepnych obliczen wyszlo mi ze uzyskam blache 120x70cm. Jak to bedzie w praktyce to sie okarze. W kazdym razie jesli sa chetni to prosze sie zapisywac wstepna cena to jakies 50gr za centymetr kwadratowy ale czy sie nie pomylilem w obliczeniach tego nie wiem, wiec sztywna cene poda jak juz bede mial blache w reku.
Shakudo na sprzedarz
Moderator: Zarząd
- GrafRamolo
Re: Shakudo na sprzedarz
Hahaha ale sie przeliczylem pomylilo mi sie wszystko, shakudo bedzie malutko raczej nie sprzedaje za to shibuichi chyba bedzie sporo w poniedzialek bede wszystko wiedzial.
- GrafRamolo
Ok sprawa ma sie tak, shakudo wyszlo mi malo ale za to shibuichi mam calkiem sporo moge sprzedac troche jesli ktos chce. Mam to w blasze o grubosci 1,7mm i szerokosci 8,5cm mam do sprzedanie 35cm tego.
Cena 0,7zl za centymetr kwadratowy.
(jesli ktos chce moge mu pomuc zrobic shakudo bo znalazlem fajna walcownie gdzie topia i walcuja jak sie podoba i nie drogo)
Za 20zl mam patyne do tego ktora daje szary kolor (1l)
Kto pierwszy ten leprzy. Jesli nie bedzie zainteresowanych zostawiam dla siebie.
Cena 0,7zl za centymetr kwadratowy.
(jesli ktos chce moge mu pomuc zrobic shakudo bo znalazlem fajna walcownie gdzie topia i walcuja jak sie podoba i nie drogo)
Za 20zl mam patyne do tego ktora daje szary kolor (1l)
Kto pierwszy ten leprzy. Jesli nie bedzie zainteresowanych zostawiam dla siebie.
mam pytanko Grafie...
masz jeszcze to shibuichi? jesli tak to ile?
masz jeszcze to shibuichi? jesli tak to ile?
- GrafRamolo
Niestety już nie mam (znaczy mam w ilościach mi potrzebnych.) Ale moge pomuc i opowiedziec proces wytwarzania uzytkowania i patynowania.