GALERIA - naszych wyrobów
Moderator: Zarząd
Re: GALERIA - naszych wyrobów
Taki młot też się przydaje w razie niedyspozycji pomocnika 

ja tez poskładałem sobie młot automatyczny:)budowałem go ze znajmym i działa idealnie!super sprawa!dysponuje dokumentacja foto i ewentualnie wymiarami.
a tu filmik z młotem podczas pracy
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=18QV ... AQELHLGCPY
mam jeszcze filmik z wypadku podczas pracy z młotem ale nie chce nikogo zrazac:P
a tu filmik z młotem podczas pracy
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=18QV ... AQELHLGCPY
mam jeszcze filmik z wypadku podczas pracy z młotem ale nie chce nikogo zrazac:P
Za wszelkie zdjęcia i rysunki waszych młotów będe noramalnie wdzięczny:) jak tylko poskładam swój to tez zamieszczę stosowną dokumentacje .
A młot przyda się napewno gdy np. pomocnik ma sesje na studjach

A młot przyda się napewno gdy np. pomocnik ma sesje na studjach

jesli interesuje cię Sebastanie,młot tego typu jak mój,to słuze pomoca:)jak juz pisałem mam cała dokumentacje wraz z planem,musze to tylko znalezc bo gdzies na płytce miałem.posle ci na priva zeby nie zasmiecac forum(w sumie tak się zastanawiam bo własnorecznie wykonany młot pasuje do działu "nasze wyroby")
a wzor wziąłem ze stronki ktorą wyzej podał Shiro - anvilfire. moj młot to młot typu "rusty" tyle ze powiększony

Mój młotek na razie misi poczekac bo jeszcze nie mam gdzie go zamontować.Ale nie ma pośpiechu bo na razie mam do dyspozycji inny. Jesienią jednak kużnia ,z której korzystam przenosi sie Dosyc daleko i do tej pory muszę się zorganizować.Też chętnie bym się zapoznał z dokumentacją 3,14 jeśli to możliwe.
nie ma problemu Yakiba,chętnie pomoge:)jutro wysle na priv
mam pytanie jak przy takim sprzencie jak mój czyli kowadło młot palenisko imadło kamień szlifierski pilniki mozna zrobić katane mój numer gg to 3208503 im Grzesiek naz Bibow byłbym wdzięczny gdyby ktośsię odezwał
Doświadczenie
Na forum znajdziesz dużo pomocnych informacji, wystarczy mieć zacięcie i poczytać. W razie wąpliwości zadać jakieś konkretne pytanie. Wszak temu również ma służyć to forum że jak ktoś chce to się może dokształcić. Nie sądzę aby komukolwiek chciało się streszczać indywidualnie wszystkie ksiązki jakie przeczytał na dany temat...mam pytanie jak przy takim sprzencie jak mój czyli kowadło młot palenisko imadło kamień szlifierski pilniki mozna zrobić katane mój numer gg to 3208503 im Grzesiek naz Bibow byłbym wdzięczny gdyby ktośsię odezwał
Lepiej spokojnie zapoznaj się z forum, uzbroj się w cierpliwośc i w razie co zadawaj jakieś "konkretne" pytania a na pewno ktoś Ci odpowie...
Pozdrawiam
A i przeczytac chodźby Miecz Samurajski pana Yumoto.
Na poczatek
Na poczatek
- GrafRamolo
I powtorze to raz jeszcze: "Craft of the japanese sword" I powtorze pewnie nie raz.
Moge udostepnic miejsce na serwerze forumowym jesli ktos chce wrzucic tam jakies pliki pomocne.
A poza tym planuje zrobic dzial "artykuly" bedzie tam mozna umieszczac wszelakiego rodzaju artykuly pisane przez siebie na dowolny (oczywiscie mieczowato japonski) temat. Zainauguruje go mini przewodnikiem jak zrobic fuchi i kashire. Mysle ze przewodnik jak zrobic mlot bedzie baaaardzo na miejscu.
Moge udostepnic miejsce na serwerze forumowym jesli ktos chce wrzucic tam jakies pliki pomocne.
A poza tym planuje zrobic dzial "artykuly" bedzie tam mozna umieszczac wszelakiego rodzaju artykuly pisane przez siebie na dowolny (oczywiscie mieczowato japonski) temat. Zainauguruje go mini przewodnikiem jak zrobic fuchi i kashire. Mysle ze przewodnik jak zrobic mlot bedzie baaaardzo na miejscu.
-
nie żeby coś ale nie pokazjuac nam tego filmu narażasz nas na niebezpieczenistwo popelnienia podobnego błędu przy pracy ! prawda ? Czy będziesz w stanie ponieść konsekwencje moralne ? My po prostu musimy zobaczyc ten film dla naszego bezpieczenistwa oczywiściemam jeszcze filmik z wypadku podczas pracy z młotem ale nie chce nikogo zrazac:P

Graf poleciłem mu książke Pana Yumoto bo na początek trzeba wiedzieć czym różni sie Mune od Menuki;d
fakt!masz racje elektroniku:)sumienie mam narazie nowe,nieuzywane i niechiałbym miec nikogo na nim:P PANOWIE KONSTRUKTORZY MŁOTOW AUTOMATYCZNYCH UZYWAJCIE JAKNAJWIĘKSZYCH SRUB!!!FI 12 TO ZA MAŁO:D a oto filmik ku przestrodze..aha zawleczki tez odpadają(dosłownie)c widac na filmie
http://s14.yousendit.com/d.aspx?id=1SA9 ... N8O5NTT893
http://s14.yousendit.com/d.aspx?id=1SA9 ... N8O5NTT893
Aha Graf dobry pomysł z tymi artykułami!!!
ta widziałem filmik nieźle odpadło;d
ta widziałem filmik nieźle odpadło;d
Dobrze, że młot nie poleciał w Twoja stronę. Kurcze, to jest jednak potęga, taka częstotliwosć uderzeń...
no z taaaaakimi młotkami to trzeba uważać. Jkaby to na noge spadło to złamanie murowane!
Nieźle ta śruba poszła... faktycznie szczęście że nic się większego dla zdrowia nie stało...
A co do artykułów, to faktycznie można by było o tym pomyśleć, chociaż forum jest jak narazie dośc przejżyste, ale nie wiem czy jakbym był tutaj początkującym to chciaoby mi się to wszystko do nowa przeglądać i czytać :]
A co do artykułów, to faktycznie można by było o tym pomyśleć, chociaż forum jest jak narazie dośc przejżyste, ale nie wiem czy jakbym był tutaj początkującym to chciaoby mi się to wszystko do nowa przeglądać i czytać :]
3,14 przypominam swoja skromna prośbe o dokumentacje młota.
.Ja po niedzieli jadę oglądać młot resorowy do jednego kowala wykonam dokumentacje foto i umieszcze na formum celem wykorzystania przez wszelkich zainteresowanych
własnoręcznym wytworzeniem takowej machiny piekielnej 

.Ja po niedzieli jadę oglądać młot resorowy do jednego kowala wykonam dokumentacje foto i umieszcze na formum celem wykorzystania przez wszelkich zainteresowanych

posłalem wam Yakiba i Sebastianie troche fotek i rysunkow,sorki ze nie w piatek ale egzaminy miałem i balowałem we wrocławiu,dopiero udało mi się wrocic:D napiszcie mi czy doszły mejle
3,14 emeila od ciebie nie dostałem
.Yakiba jesli dostałeś zdjęcia od 3.14 to proszę o ich udostępnienie nr.emeil hamon1@o2.pl 

wysłałem jeszcze raz.powinien dojsc lada moment
- Shirotatsu
A tu zdjęcie mojego młotka 
Może nie jest tak piekny jak młotek 3,14 ale działa całkiem nieźle. Jak go pomaluje też bedzie ładny

A tu jeszcze od frontu

Może nie jest tak piekny jak młotek 3,14 ale działa całkiem nieźle. Jak go pomaluje też bedzie ładny

A tu jeszcze od frontu

nono!gratuluje udanek konstrukcji:)ciekawe czy będzie denerwował twoich sąsiadow
:)wyglada naprawde niezle!

Przechodząc do lżejszego tematu to z tygrysem jeszcze nie dałem sobie rady ale koń już jest gotowy.
http://yakiba.blog.onet.pl
http://yakiba.blog.onet.pl