Wygląda to mniej więcej tak że siadają w skupieniu a Mistrz czyta Pismo Święte.

Plusem tego jest to że nikt im niezarzuci sekciarstwa

Moderator: Zarząd
i oto chodzi, widac jaka determinacja, jaki DUCH WALKISephiroth pisze: Te marsowe miny, te błyski w oczach. Zdjęcia aż tetnią dynamiką
To sa wlasnie te wielkie znaki zapytania.Karate? Tsunami jak każda sztuka walki - napewno potrafią sie bić
Czemu? Ja o tym stylu nic nie wiem w zasadzie prócz tego, co zobaczyłam na stronce, kiedy ktoś podrzucił do niej link dwa dni temu, wcześniej słyszałam tylko, że to jakaś polska szkoła, założona jakieś 20 lat temu, o kontrowersyjnej reputacji, więc z przyjemnością się czegoś dowiem, niezależnie od tego, czy ktoś już o tym pisał czy dyskutował na jakimkolwiek innym forum/stronce, na których nie bywamtemat imho powinien byc juz zablokowany
chyba zle zrozumialem... Nie uwazam ze ktos zasluguje na szacunek tylko dlatego ze potrafi sie BIĆKarate? Tsunami jak każda sztuka walki - napewno potrafią sie bić. Napewno trzeba ich szanować.
domyslam się, że nie. mnie w koncu tez najbardziej bawi w nim bojowe "kiai" na podstawie kotka. ale ogólnie tsunami nie jest jakims tam ewenementem na skale swiatowa. jest znanym nam ewenementem poniewaz narodzilo sie na rodzimym gruncie.Tuszek pisze:Arisu mysle ze ludziom na forum nie chodzi o sqtecznosc tej Swalki (i innych).
tu oddaje słuszność, biblia się pojawiła w kontekście Pszczyńskiej Szkoły Walki.GrafRamolo pisze:Caly niepokuj i zamieszanie wokul tsunami karate nie jest oparte o biblie
Moja mama zawsze mowila w takim momencie "to nie mysl" i mysle, ze duzo racji mialaa to przepraszam Chifu - tsunami to legenda, myslalem ze kazdy tą sprawę zna.
Skreslilem "tsunami karate" dobze?O karate tsunami wystarczy wspomnieć tyle (...) tam tytuł mejin dostaje sie automatycznie po ostrzymaniu , zdaniu , kupieniu ( niepotrzebne skreślić ) 3 dan. !!!!!
OSUGrafRamolo pisze:Skreslilem "tsunami karate" dobze?O karate tsunami wystarczy wspomnieć tyle (...) tam tytuł mejin dostaje sie automatycznie po ostrzymaniu , zdaniu , kupieniu ( niepotrzebne skreślić ) 3 dan. !!!!!