Reidojo a problemy z dostepnoscia.

Znajdziesz tu samuraju wszystko co chciałbyś wiedzieć zarówno o swojej broni jak i o sztuce władania nią.

Moderator: Zarząd

Awatar użytkownika
GrafRamolo

Reidojo a problemy z dostepnoscia.

Post autor: GrafRamolo »

Tak sobie z ciekawosci poczolem szukac naszego forum. Wcielilem sie w skure osoby zainteresowanej tematem i chcacej pogadac na ruzne tematy zwiazane z japonia i poczolem wpisywac tego typu hasla w google i szukac naszego forum. Wpisywalem ruznie: samurai, katana, miecz japonski, japonia itp niestety nie moglem sie natknac na zadny odnosnik do naszego forum. Potem zawezilem grono wybrancuw do tylko i wyloncznie grup dyskusyjnych i ponownie poczolem wpisywac ruzne hasla i ponownie poraszka.

Zatem po pierwsze gratuluje osobom, kture sie tu znalazly po drugie pytam jak im sie udalo tego dokonac a po trzecie chce zapytac jaka magiczna regula zadzi tym, iz cos jest w googlu pod danym haslem odrazu widoczne i dostepne na pierwszej stronie i co trzeba zrobic by tak stalo sie?
Gourry

Re: Reidojo a problemy z dostepnoscia.

Post autor: Gourry »

Wyszukiwarki działają różnie, to zależy od danej (sam niezbyt orientuje się w temacie, więc wypowiadać się nie będę).

Mnie ściągneli tu [KoP] i Chifuretsu :) ich za to wińcie...

A swoją drogą google działa w dość ciekawy sposób np. jak się wpisze do wyszukiwania "kretyn" to jedną z pierwszych pozycji... (wiem przereklamowane i na co drugim forum o tym piszą ;) )

Najlepiej byłoby zrobić bannery i powrzucać Rei na toplisty + jakiś bzduzny temat z wymianą bannerów, to troszkę popularności na pewno by dodało...
stand before the gates and watch metropolis
empires come and go we live forever
and eternity is in your hidden eyes
take my broken wings teach me to fly again
Awatar użytkownika
[KoP]

Post autor: [KoP] »

Jak udało się nam ustalić, maczał w tym palce założyciel internetowego blogu .... Na stronie założonej tylko po to, by dokuczać Samoobronie, wzywa: "Apeluję do wszystkich Polaków, którzy są właścicielami stron internetowych, o następujący link prowadzący do strony sejmowej Andrzeja Leppera ... pod hasłem "kretyn". Zróbcie to dla swojej ojczyzny - Polski!!!". Zdezorientowana wyszukiwarka Google po wstukaniu słowa "kretyn" wyświetla wszystkie strony, na których pod linkiem "kretyn" ukryto biogram Leppera.

To powinno wyjaśnić, jak działa google :)

Mnie na Rei ściągnęła Chifu. Przyznam się szczerze, że zbyt dużego oporu nie stawiałem, choć słyszałem już conieco o Was ;).

A jeśli chodzi o proceent ludzi którzy znajdują to forum, to mamy pewność, że są to Ci najbardziej zawzięci i najbardziej wartościowi :D
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2014 przez [KoP], łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
GrafRamolo

byc moze tesz cierpiacy na bezsennosc. :wink:
Awatar użytkownika
Zoisaite
Moderator

Post autor: Zoisaite »

Sam wiesz Graf ze wiekoszosc tu zebranych dowiedzialo sie o Rei z innych for...[JPF :)], a potem nastapila selekcja...Ci co zostali przekazali informacje swoim znajomym, a Ci nastepnym i tak to sie zapewne dzieje nadal :) Moze zaczniemy rozklejac ogloszenia na slupach? Te Twoje ulotki sa bardzo atrakcyjne
Awatar użytkownika
GrafRamolo

słupy sa do dupy :wink: lepiej jusz po sekcjach ale luzuj boba sadze ze niedlugo pozmienia sie sporo.
Awatar użytkownika
Sakura

Post autor: Sakura »

Ja już nie pamiętam jak się tu znalazłem jakoś tak wypadło ;) ale dzięki za komplementy .. szczególnie to określenie "wartościowi" mi się podoba dzięki i nawzajem ...
"Hana wa sakuragi, hito wa bushi"

Obrazek
Awatar użytkownika
dareck

Post autor: dareck »

Jak? Dzięki znajomej :). Thanks, czytacz ;).

Ale swoją drogą, raczej nie łatwo tutaj się dostać. Ale może to i lepiej? W ten sposób znajduję tutaj samych "znawców" tematu :).
... just wandering ...
Awatar użytkownika
Hatamoto

Post autor: Hatamoto »

Ja trafilem najpierw na stare forum REI, ktore bardzo mi sie spodobalo. Znalazłem ja jakoś przypadhkiem na yahoo. To był kompletnie ślepy traf. Niestety ku memu zaskoczeniu przez kilka dni pisalem sam do siebie. Troche mnie to dziwilo, bo zauwazyłem, że jest bardzo wielu użytkowników forum. Po kilku dniach dostałem "pm" od kogoś ze "starej" ekipy, że forum jest przeniesione itd.
"Gdy forma zewnętrzna stwarza mozliwość, tresc przyjdzie, aby ja wypelnic"
Awatar użytkownika
GrafRamolo

Niestety ku memu zaskoczeniu przez kilka dni pisalem sam do siebie.

O to przynajmniej raz na lamach forum odbyla sie dyskusja na poziomie.
Awatar użytkownika
Hatamoto

Post autor: Hatamoto »

GrafRamolo pisze:O to przynajmniej raz na lamach forum odbyla sie dyskusja na poziomie.
hihihihi :lol:

Ale w końcu trafiłem jakoś na właściwe miejsce i od 26 Sty 2004 jestem na tym forum. Grafie dopisz strone REI w katalogu www na wp.pl. Podaj słowa kluczowe itd, a na pewno wzrosnie oglądalność.
"Gdy forma zewnętrzna stwarza mozliwość, tresc przyjdzie, aby ja wypelnic"
Awatar użytkownika
GrafRamolo

O to dobry pomysl.
Awatar użytkownika
GrafRamolo

nie jest dobze wpisalem w googlu w miejscu gdzie wpisuje sie slowa o szukania "www.reidojo.com" i nawet nie wyskoczyla ani jedna strona trzeba cos zadzialac! Czy kto kolwiek z was wie i ma chec zrobienia czegos w tej materii?
Gourry

Graf ja wpisuje "reidojo" i wynik jest prawidłowy ;)
Awatar użytkownika
GrafRamolo

cusz racja.
Jednak wpisujac pelna nazwe adresu nie wyskakuje nic ale to chyba bez znaczenia w takim razie. Przepraszam za panike niepotrzebna.
Gourry

Grafie, kto ma trafić trafi, a jak już adres zna to może go w pasek adresu, a nie wyszukiwania wkleić ;)

A jak tam twoje wysiłki związane ze stroną?
Awatar użytkownika
GrafRamolo

racja racja. (ja muszialem adres wpisywac w pole do szukania bo zlapalem jakiegos wirusa czy cos i wariuje mi net z tad to spostrzezenie)

A strona oj dzis mialem goraca sesje z moim czlowiekiem od zadan specjalnych (webmasterem) i doszlismy wspulnie do bardzo pozytywnych wnioskuw i pomysluw wiec bedzie dobze a ze strona bedzie spora to troche to trwa przewiduje wstepne oddanie do testuw za jakis miesiac, jak tylko bedzie co pokazywac poprosze was o przetestowanie i podzielenie sie wrazeniami.
ODPOWIEDZ