Wasze Dojo

Znajdziesz tu samuraju wszystko co chciałbyś wiedzieć zarówno o swojej broni jak i o sztuce władania nią.

Moderator: Zarząd

Awatar użytkownika
GrafRamolo

Re: Wasze Dojo

Post autor: GrafRamolo »

o i prosze chciet to znaczy muc!
Filasan

Post autor: Filasan »

Yawara pisze:
Tak z ciekawości... to kto tam przyjeżdża...? chyba duża kasa, co? :?:
Witam
Jeśli chodzi o to kto tam przyjeżdza to powiem że różni ludzie nie wiem są goście z Gdańska, z Andrychowa, z Niemiec, co do Białegostoku nie jestem pewien, wiem że byli tam ludzie z BJJ, a tak pozatym jakbyście pomieszali w tych linkach co podałem to byście sami poczytali :)

A jeśli chodzi o kase to Norbisan się już dobrze wyraził na ten temat.
Ja może jeszcze dodam coś od siebie. Nie wiem czy wiesz Yawaro (nie wiem czy to powinienem odmieniać ale co mi tam odmienie) ale są na tym świecie jeszcze ludzie którzy nie patrzą tylko na kasę.
A wręcz powiem więcej mój nauczyciel nie kasuje za treningi, mimo tego że kasa mu się nie przelewa. Za tą wiedze co posiada mugłby dużo zarobić, a nie robi tego.
Ciekawe co wy na to, jak by wyglądały polskie sekcjie i rzesze czarnych pasków, gdyby nie kasować za treningi, za egzaminy i w ogóle.

Oczywiście ja rozumiem że trzeba sale opłacić dojechać i w ogóle (taką mamy niestety żeczywistość) ale w pewnym momencie potrafia się to przełożyć na taki stosunek że klient mówi jeszcze dwóch uczniów i będę zarabiał 1000 zł miesięcznie ( to tylko teoria nie mówimy tu o sumie, ale o nastawieniu)

Osobiście miałem (niestety) styczność z czymś takim że nauczyciel puszczał praktycznie wszystkich na egzaminie, bo mówił że za oblane nie kasuje. :(

już nie zanudzam.

Pozdrawiam i jestem ciekaw waszych opini.
(sam dodam że za treningi kasuje 30 zł)
Awatar użytkownika
GrafRamolo

Swiete slowa ja naprzyklad w tym roku musialem zrezygnowac jusz na 2 miesiace z karate bo powstala kwestia miecz lub karate i wybralem miecz.
A muj sansei z karate niestety jest konkretny w kwestii finansowej i zadne uklady w gre nie wchodza. Szkoda.
Awatar użytkownika
Shig

Post autor: Shig »

A ja się tak perfidnie pochwalę, że impreza w piątek na zakończenie sezonu w naszym dojo jest :twisted:
W sumie to oprócz zakończenia jeszcze parę okazji się do kupy złożyło:
- zdobycie na XXIII Indywidualnych Mistrzostwach Polski w Kendo I miejsca przez Maćka Murzyńca z naszej sekcji i III miejsca przez naszego sensei :)
- wyjazd Maćka do Japonii na jakiś czas, więc popijawa pożegnalna będzie :wink:
- zdobycie I miejsca w Drużynowych Mistrzostwach Polski w Kendo w Morągu przez drużynę z naszej sekcji :D

Fajnie tak kurcze. Człowiek nic nie umie i leszczu zupełny, a ma możliwość z Mistrzami Polski ćwiczyć :mrgreen:
...
Awatar użytkownika
GrafRamolo

I zostac za jakis czas samemu mistrzem :D

Fajowo! to setnej zabawy zycze!
ODPOWIEDZ