Oczywiście sam posiadam również informacje na temat styli szkoły Yagyu jak i szkole Pana Miyamoto Musashi, ale może ktoś ma o tym obszerniejszą wiedzę i zechciałby się nią podzielić

Moderator: Zarząd
Ach, ale to kusi. Kurka mam nadzieję, że kiedyś się wybiorę. Ale na razie to jest trudne do zrealizowaniaGrafRamolo pisze:w soboty i niedziele sa 3 godzinne seminaria mozna przyjechac wtedy koszt cos kolo chyba 20zl jednorazowo nocelg za darmo w pokoiku na pietrze w dojo na tatami.
Cześć Tuszek, witamy na forum REI; kojarzę cię po ksywce bo czasem zaglądam na Wasze forumTuszek pisze:Witam![]()
Pisze tu pierwszy raz, musze powiedziec ze ten 'internetowy klan' bardzo mi sie podobaswietna sprafa..
czyli daleka Droga przed nami...i tak w wolnej walce pozyje przynajmniej na nizszym stopniu wtajemniczenia zaczynaja byc totalnie losowe
Tak Graf slusznie to pojmujeszi calkiem ladnie to wszytko w tym dojo wyglada
ze ja nie mieszkam w Wawie...
mysle ze zrozumialem... lopatologicznie mumiac pytasz ile jest stukotu i szczeku?Natomiast jeśli idzie o inne techniki to interesuje mnie np. taktyka walki... tzn. w Kashima podobnie jak u Yagyu z tego co wiem broniący się często odpowiada obroną atakiem na broń przeciwnika (zbiciem, zasłoną) oczywiście praktycznie wszędzie tak jest ale niektóre style bardziej eksponują atak na broń niż faktyczny atak na wroga... jak to pojmujecie o ile wogóle Ktoś zrozumie o co właściwie mi chodzi