Cos prawie na temat ;)

Znajdziesz tu samuraju wszystko co chciałbyś wiedzieć zarówno o swojej broni jak i o sztuce władania nią.

Moderator: Zarząd

Awatar użytkownika
Eric Cartman

Cos prawie na temat ;)

Post autor: Eric Cartman »

Mój pierwszy topic na tym forku :P

Chce zapisac sie do bractwa (do samurajów ofkorz) ale nie chce tam isc jako ciemniak i totalny lajek, chciałbym najpierw co nieco sie dowiedziec, jakies podst. opanowac ale nie zabardzo wiem co i jak wiec moze macie linki do stron z przykładowymi pozycjami ruchami itp (cos ala nauka walki kataną w weekend), jak byscie mieli jakie ksiązki w tej tematyce podajcie prosze autorów i tytuły. Kolejną sprawą jest boken ma moze ktos was uzywany na sprzedaz :) nowy chyba z 60zł stoi a na mój poziom wystarczy chyba uzywany (albo se kija wydziergam w lesie. Mile widziane równiez inne ciekawe ciekawostki rady jak zacząc itepe, mam nadzieje ze sie naprodukujecie w tym topicu nagród nie przewiduje ;)
Gourry

Re: Cos prawie na temat ;)

Post autor: Gourry »

Co do bokenów to w www.samurai.canpol.pl są po 29 zł (co prawda wyglądają jak wykałaczki, ale ja od tego zaczynałem i źle nie było :) ) + koszt przesyłki, jeśli miałbyś kogoś kto potrafiłby Ci coś podobnego wystrugać koszta są o mniejsze, jak to zwykle bywa :P.

Co do nauki samemu to <a href="viewtopic.php?t=230&start=0&postdays=0& ... hlight=">w tym temacie</a> troszkę o tym było... Jedyne co mogę polecić w tej sprawie to <a href="http://muso.mud.pl/info.htm">TO</a>
stand before the gates and watch metropolis
empires come and go we live forever
and eternity is in your hidden eyes
take my broken wings teach me to fly again
Awatar użytkownika
GrafRamolo

Post autor: GrafRamolo »

Osu ma racje nie ucz sie samemu bo nabierzesz odrazu zlych nawykuf i zamiast wchlaniac wiedze bedziesz korygowal wady. Lepiej zwalic caly obowiazek nauki na sanseia nisz samemu sie meczyc.

A bokeny sa do kupiena jusz od tych 30 zl ja ci mge sprzedac muj urzywany tylko jest troche popekany tak w sumie to zlamal sie na pul ale w wzdlusz nie w poprzek :wink:
Kup sobie cos za jakies 50-60zl z tsuba na razie wystarczy. Bo te za 30 sa z sosny.
Awatar użytkownika
Eric Cartman

Post autor: Eric Cartman »

no dobra wiec w pt podskocze sie zapisac, a po pół roku pojade do wawy i wam pokarze klase 8)
Kup sobie cos za jakies 50-60zl z tsuba na razie wystarczy. Bo te za 30 sa z sosny.
okej, poszukam i zakupie, a jeszcze o kimono sie zapytam klepiej kupic gotowe czy zamówic o krawca :)
Awatar użytkownika
Tuszek

Post autor: Tuszek »

Eric Cartman pisze:Chce zapisac sie do bractwa (do samurajów ofkorz)
Eric znamy sie?? :D
Awatar użytkownika
GrafRamolo

Post autor: GrafRamolo »

raczej gotowe kup.
ODPOWIEDZ