Witam
Jakie jest wasze zd na temat wspolczesnej jap architektury? ja jakos nie mogę sie do niej przekonac...
np Manghha - budynek, "wystroj" wnetrza... ehh nie bylem zachwycony...
Pozdrawiam
architektura - Centrum Manghha
Moderator: Zarząd
- GrafRamolo
Re: architektura - Centrum Manghha
Zadales niezle rozlegle pytanie. Wspulczesna architektura bywa zadziwiajaca, a muzeum w krakowie nie nalezy jusz do takich nowosci ma swoje ladnych pare lat i do swpulczesnej architrektury bym go nie zaliczyl.
Co do samego wystroju i klimatu cusz moim zdaniem moglo by byc tam genialnie ale jak zwykle finanse. Ale niema co marudzic i tak nie jest tam fatalnie przynajmniej dzialaja dosc aktywnie i to sie liczy.
Co do samego wystroju i klimatu cusz moim zdaniem moglo by byc tam genialnie ale jak zwykle finanse. Ale niema co marudzic i tak nie jest tam fatalnie przynajmniej dzialaja dosc aktywnie i to sie liczy.
Powinienem bardziej sprecyzowac moja wypowiedz
Poprostu nie poczulem tam wogole klimatu japonskiego wiec sie zawiodlem (wyłaczając aktualna wystawę)

Poprostu nie poczulem tam wogole klimatu japonskiego wiec sie zawiodlem (wyłaczając aktualna wystawę)
- GrafRamolo
To prawda brakuje tam dobrej reki ale miej na uwadze ze napewno kokosuw nie zbijaja bo polska to zacofany kraj i malo kogo interesuje jakas tam sztuka a w szczegulnosci japonska ja bym im bil ogulnie brawa za to ze jakos sie trzymaja.
ja chciałabym zwrócić uwagę że nie jesteśmy w Japoni tylko w Krakowie, a centrum znajduje się bardzo blisko starówki więc postawienie budynku który w każdym calu nawiązywałby do architektury japonskiej byloby dziwne, a tak bardzo ladnie wpasowuje sie w linie brzegowa
Zakuć, Zdać, Zapomnieć, Zapić
- GrafRamolo
Racja przy projektowaniu nie wolno zapominac o stylistyce pozostalych elementuw jak istniejaca jusz architektura, krajobraz, ukrztaltowanie tereny. Ale chociasz dobze wspulgra z linia brzegu to moim zdaniem nijak sie ma do zabytkowej staruwki. Ale czego tu wymagac to jest polska my jestesmy tak 30 lat za zachodem i u nas dopiero co poniekturzy sobie takie zeczy uswiadamiaja a ci co cos potrafia dawno jusz wyjechali.