Cześć
Dziękuję Norinaga za odczyt. Ja nie mam jeszcze tego miecza, może zawalczę o niego na aukcji. Teraz sobie zdaję sprawę, że jest to kowal i miecz nie z najwyzszej ani nawet z dobrej średniej, no i dobrze bo poluję na w miarę przyzwoitą ale nie za droga głownię z przeznaczeniem albo na prezent albo do cięć. Zobaczymy jak to sie rozegra w tej aukcji. Jeszcze dwie nie najlepsze fotki głowni -
Weszło mi to juz w nawyk, ze właściwie każdego wieczora przed spaniem przelatuję po znajomych linkach czy nie pojawiło sie coś albo ciekawego albo może mniej ciekawego ale za to nie drogiego. I muszę powiedzieć że już parę okazji widziałem, że niezłe głownie shin gunto poszły poniżej 1000 $, oczywiscie zdarza się to rzadko. Niedawno się zezłościłem bo namierzylem naginatę w całkiem ze tak powiem dobrym stanie, wprawdzie z okresu EDO, ale była niezła i to u dość mało znanego sprzedawcy, malo chętnych na nią trafiło, także chociaż nie miałem naginaty w żadnych planach zakupowych ale wyczułem okazję i spróbowałem. I wygralbym prawdopodobnie, gdyby nie to że sprzedawca cham jeden w ostatniej minucie przed końcem moją ofertę scanselował, bo nie miałem historii zakupów. A naginata poszła za osiemset z kawałkiem baksów. Oto ona -
Pozdrawiam Teddy