FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy
   RejestracjaRejestracja
   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przeprosiny dla Tomasza Piotrkowicza

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ReiDojo Strona Główna -> Na Poważnie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marciniak

PostWysłany: Czw Gru 10, 2009 10:32 am    Temat postu: Przeprosiny dla Tomasza Piotrkowicza Odpowiedz z cytatem

„Ja, Marcin Chodorowski, niniejszym przepraszam Pana Tomasza Piotrkowicza, posiadacza 6. dan w sztuce tameshigiri i 5. dan za umiejętności w walce choken morote (długi miecz japoński), 5. dan w bo-jutsu (walce kijem), 4. dan w so-jutsu (walce yari - włócznią japońską), 3. dan w tanto-jutsu (walce nożem), 3. dan kodachi (szermierce krótszym mieczem samurajskim) za nieprawdziwe, obraźliwe wypowiedzi, w których użyłem słowa „kretyn”, „bajerant” i „oszust” oraz zaliczyłem go do grupy „debile” i niniejszym oświadczam, że nie będę jakkolwiek dyskredytował Pana Tomasza Piotrkowicza w przyszłości, używał wobec niego określeń obelżywych, podważał jego kompetencji i umiejętności a także podważał dorobku zawodowego jako trenera i właściciela Warszawskiego Centrum Karate i Szkoły Samurajów w Warszawie. Wyrażam ubolewanie, że obraziłem Pana Tomasza Piotrkowicza i zobowiązuję się nie czynić tego w przyszłości w żadnej formie.”

Marcus65

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 4:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A cóż Cię skłoniło do takiego oświadczenia? I czemu jest ono w cudzysłowie?

Pozdro
Marcus
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

Kagetora

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 10:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm - wynika z tego, że groził tu proces sądowy o obrazę i (lub) zniesławienie. Najlepszy dowód, że trzeba ważyć słowa - nawet w Necie...
Swoją drogą - krytyka lub własna krytyczna opinia, o ile nie jest wyrażana w sposób obraźliwy, jest całkowiecie dopuszczalna, więc swojej nie zmienię nawet po wyraźnie wymuszonym (stąd pewnie ów cudzysłów - jako forma dosłownego cytowania narzuconej wersji) oświadczeniu Marciniaka... Smile
Powrót do góry

yakubu

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 17:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedys to byly czasy - dwoch panow wychodzilo na ubita ziemie i po chwili pozostawal tylko jeden, ktory mial racje. A teraz sa cudzyslowy i inne takie... Wink

Shouryu

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 18:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marciniak miła powód, wiec założył temat.
Chyba nie ma sensu mu tutaj mieszać.
Zwłaszcza, ze ten tema ma służyć konkretnemu celowi. Zatem zbytnie rozwijanie go nie Marciniakowi raczej nie pomoże.
Powrót do góry

Kagetora

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem innego zdania. Warto czasem pozastanawiać się wspólnie nad poziomem wypowiedzi i na tym zacnym forum, akcentując jego plusy i minusy Smile A i tym, którzy prowadząc działalność publiczną uważają się za stojących ponad wszelką oceną przypomnieć, że - jesli zachowa się odpowiedni poziom kultury - tak nie jest...
Powrót do góry

Shouryu

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 13:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po zastanawiać się warto, ale nie koniecznie w tym temacie.
Kagetora, nie ma problemu żebyś założył nowy.

Jeśli widzicie ogłoszenie na płocie albo w gazecie, to się pod nim dopisujecie? Chyba nie.

Potraktujmy tak ten temat.
Szczególnie, że może on być brany pod uwagę w razie ewentualnego ( czego nie życzę Marcinowi, Grafowi, sobie , ani nikomu innemu ) procesu.
Powrót do góry

Kagetora

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 13:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm - dzięki za radę, jeśli będę chciał - założę Smile Chcę jednak czytającym uprzytomnić, że jeśli nie naruszamy zasad dobrego wychowania, NIKT nie może zakazać nam wygłoszenia publicznie własnej, nawet bardzo krytycznej opinii. Więcej - musi ją przyjąć... Bo jego wolność kończy się tam, gdzie zaczyna moja... A wolność słowa mam zagwarantowaną konstytucyjnie. Smile
Shoryu - podstawą wolności jest odwaga, jak twierdził Tukidydes Smile Wiem, wiem - nie był Japonczykiem... Wink
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ReiDojo Strona Główna -> Na Poważnie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: