| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marciniak

Dołączył: 29 Lut 2004 Posty: 293 Skąd: Manchester City & Katsumushi Dojo Bolton
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 10:32 am Temat postu: Przeprosiny dla Tomasza Piotrkowicza |
|
|
„Ja, Marcin Chodorowski, niniejszym przepraszam Pana Tomasza Piotrkowicza, posiadacza 6. dan w sztuce tameshigiri i 5. dan za umiejętności w walce choken morote (długi miecz japoński), 5. dan w bo-jutsu (walce kijem), 4. dan w so-jutsu (walce yari - włócznią japońską), 3. dan w tanto-jutsu (walce nożem), 3. dan kodachi (szermierce krótszym mieczem samurajskim) za nieprawdziwe, obraźliwe wypowiedzi, w których użyłem słowa „kretyn”, „bajerant” i „oszust” oraz zaliczyłem go do grupy „debile” i niniejszym oświadczam, że nie będę jakkolwiek dyskredytował Pana Tomasza Piotrkowicza w przyszłości, używał wobec niego określeń obelżywych, podważał jego kompetencji i umiejętności a także podważał dorobku zawodowego jako trenera i właściciela Warszawskiego Centrum Karate i Szkoły Samurajów w Warszawie. Wyrażam ubolewanie, że obraziłem Pana Tomasza Piotrkowicza i zobowiązuję się nie czynić tego w przyszłości w żadnej formie.” _________________ Katsumushi Dojo Manchester |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcus65

|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 4:17 am Temat postu: |
|
|
A cóż Cię skłoniło do takiego oświadczenia? I czemu jest ono w cudzysłowie?
Pozdro
Marcus |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kagetora

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 10:07 am Temat postu: |
|
|
Hmm - wynika z tego, że groził tu proces sądowy o obrazę i (lub) zniesławienie. Najlepszy dowód, że trzeba ważyć słowa - nawet w Necie...
Swoją drogą - krytyka lub własna krytyczna opinia, o ile nie jest wyrażana w sposób obraźliwy, jest całkowiecie dopuszczalna, więc swojej nie zmienię nawet po wyraźnie wymuszonym (stąd pewnie ów cudzysłów - jako forma dosłownego cytowania narzuconej wersji) oświadczeniu Marciniaka...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yakubu

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 17:03 pm Temat postu: |
|
|
Kiedys to byly czasy - dwoch panow wychodzilo na ubita ziemie i po chwili pozostawal tylko jeden, ktory mial racje. A teraz sa cudzyslowy i inne takie...  _________________ Jestem jak kamyk w rzece, wymyty z góry i wciąż wygładzany. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shouryu

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 18:40 pm Temat postu: |
|
|
Marciniak miła powód, wiec założył temat.
Chyba nie ma sensu mu tutaj mieszać.
Zwłaszcza, ze ten tema ma służyć konkretnemu celowi. Zatem zbytnie rozwijanie go nie Marciniakowi raczej nie pomoże. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kagetora

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 9:15 am Temat postu: |
|
|
Jestem innego zdania. Warto czasem pozastanawiać się wspólnie nad poziomem wypowiedzi i na tym zacnym forum, akcentując jego plusy i minusy A i tym, którzy prowadząc działalność publiczną uważają się za stojących ponad wszelką oceną przypomnieć, że - jesli zachowa się odpowiedni poziom kultury - tak nie jest... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shouryu

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 13:24 pm Temat postu: |
|
|
Po zastanawiać się warto, ale nie koniecznie w tym temacie.
Kagetora, nie ma problemu żebyś założył nowy.
Jeśli widzicie ogłoszenie na płocie albo w gazecie, to się pod nim dopisujecie? Chyba nie.
Potraktujmy tak ten temat.
Szczególnie, że może on być brany pod uwagę w razie ewentualnego ( czego nie życzę Marcinowi, Grafowi, sobie , ani nikomu innemu ) procesu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kagetora

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 13:44 pm Temat postu: |
|
|
Hmm - dzięki za radę, jeśli będę chciał - założę Chcę jednak czytającym uprzytomnić, że jeśli nie naruszamy zasad dobrego wychowania, NIKT nie może zakazać nam wygłoszenia publicznie własnej, nawet bardzo krytycznej opinii. Więcej - musi ją przyjąć... Bo jego wolność kończy się tam, gdzie zaczyna moja... A wolność słowa mam zagwarantowaną konstytucyjnie.
Shoryu - podstawą wolności jest odwaga, jak twierdził Tukidydes Wiem, wiem - nie był Japonczykiem...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|