Miecze z polski

Dzial o wszelakiej broni japonskiej, kyu(łuk), naginata, nagamaki, kakae zutsu (bron palna) nunchaku, kama, tonfa, jite i co wam do glowy przyjdzie!

Moderator: Zarząd

Awatar użytkownika
MadSun

Re: Miecze z polski

Post autor: MadSun »

Super. W takim razie walczę o tą głownię, o ile uda mi się przejść kłopoty związane z rejestracja na ebay'u.
Awatar użytkownika
Chifuretsu

Post autor: Chifuretsu »

I jak poszło (obydwu :) )?
Obrazek
Awatar użytkownika
MadSun

Głownia poszła za 78 funtów, a to, jak dla mnie, troche za dużo. Gość nie wiedział nawet za bardzo skąd pochodzi obiekt jego aukcji. Za duże ryzyko.
Na razie zbieram na miecz z Tozando, no chyba, że trafi się jakaś okazja.
Awatar użytkownika
Chifuretsu

W takim razie trzymam kciuki :) . Może u Grafa znajdziesz coś odpowiedniego, kiedy już otworzy przed nami swoje podwoje?
Obrazek
Awatar użytkownika
MadSun

Z niecierpliwością czekam na wielkie otwarcie. :D
Awatar użytkownika
GrafRamolo

Post autor: GrafRamolo »

Na tozando mieli ponoc same glownie za jakies 700zl ale trzeba bylo w tej sprawie napisac im meila z pytaniem.

Na mojej stronie na razie mieczy nie bedzie po prostu moje skromne fundusze nie sa w stanie sobie poradzic ze wszystkim ale bede sie staral ta luke zaplenic jak najszybciej.
Awatar użytkownika
MadSun

Fajnie by było znaleźć kogoś z Polski, kto robiłby porządne i tanie głownie iaito.

A tak swoją drogą to jakie głownie wolicie, stalowe czy ze stopów cynku?
Awatar użytkownika
GrafRamolo

Post autor: GrafRamolo »

Ja kiedys zrobilem tak: Wziolem stara antyczna glownie, zrobilem idealny odrys w skali 1:1 i zanioslem kowalom z pod warszawy do wykucia. Zrobili niezle, bardzo dobrze wywazona, zachartowana, poler byl taki pulmat ale w sumie nie przeszkadzalo to zbytnio i nawet niedrogo bo 300zl ale co ja sie nameczylem zeby wytlumaczyc, ze to musi byc starannie, ze nie moze byc na odwal sie, ze wszystko jest wazne, ze liczy sie kazdy milimetr to moje. Dlatego poniewaz niemam stalowych nerwow darowalem sobie te praktyki i wole zajac sie antykami.
Awatar użytkownika
MadSun

No niestety Polacy lubią zrobić coś na odwal się, a potem to przeceniają. No coż, możemy liczyć tylko na japończyków. :)
Awatar użytkownika
Chifuretsu

Jeśli Kruk wróci do przytomności, to powinien wrzucić tu namiary na człowieka, u którego teraz zamówił ostrze (po wstrząsających przejściach z poprzednim :P).
Obrazek
Kruk

Post autor: Kruk »

Wrzucę jak go przetestuję, na razie nie chcę zapeszać...ale zdjęcia rzeczy, które robił wygladają mocno zachęcająco. Dalszy raport moze już za tydzień :-)
ODPOWIEDZ