Gry
Moderator: Zarząd
Re: Gry
Najlepsza gra komputerowa jest dla mnie Shogun: Total War (warlord edition) A jesli chodzi o L5K to gram Zurawiem - Toki Kakita klania sie nisko. Jestem bushi specjalizujacym sie w iaijutsu oczywiscie 

"Gdy forma zewnętrzna stwarza mozliwość, tresc przyjdzie, aby ja wypelnic"
- Chifuretsu
Oj, przydałaby się jakaś wspólna reidojowa sesja
. Tylko, żeby wszyscy pamiętali, że Rokugan to nie Japonia i nie wszystkie szczegóły muszą się zgadzać
...

- GrafRamolo
Albo sesja z alatwianiem walk i rozstrzyganiem pojedynkuf na prawde.
czemu tutaj temat jest Fuck USA?
w L5K chamsko przypakowani są Żurawie, ale da się to obejść, wystarczy złamać sztywne reguły pojedynku (kto zabroni wam walczyć konno na włócznie jak jesteście Jednorożcem, albo pieszo na Naginaty jak jesteście Lwem?).
największą masakrę robią Skorpiony, jak się przycwani z trucicielstwem, refleksem i wytrącaniem broni to od 2 rangi inni gracze zaczynają się autentycznie bać
w L5K chamsko przypakowani są Żurawie, ale da się to obejść, wystarczy złamać sztywne reguły pojedynku (kto zabroni wam walczyć konno na włócznie jak jesteście Jednorożcem, albo pieszo na Naginaty jak jesteście Lwem?).
największą masakrę robią Skorpiony, jak się przycwani z trucicielstwem, refleksem i wytrącaniem broni to od 2 rangi inni gracze zaczynają się autentycznie bać
Bo user, który założył ten temat (dawniej było to coś koło "Najlepsza gra...") popełnił harakiri, a prócz tego zmieniło mu się (tzn. on zmieniłczemu tutaj temat jest Fuck USA?

stand before the gates and watch metropolis
empires come and go we live forever
and eternity is in your hidden eyes
take my broken wings teach me to fly again
empires come and go we live forever
and eternity is in your hidden eyes
take my broken wings teach me to fly again
L5k to nie jest jedyne RPG w klimatach japonskich. (a w zasadzie pseudo-japonskich). Duzo blizsze Japonii jest Sengoku, ale tam system jest slabawy (co nie jest problemem). Swojego czasu wyszly tez dodatki do GURPS'a: GURPS Japan i GURPS Martial Arts. W GURPS Japan mozna pograc w dowolnym okresie, nie jestesmy wiec ograniczeni do Sengoku czy ery Edo (u mnie na sesjach L5K szmaragdowy champion to Shogun i tyle).
Co do komputerowych gierek to lepsza od S:TW jest stara DOS'owa gierka Samuraj. Nie powala moze graficznie ale wciaga.
Dodam natychmiast, ze nie uwazam Shoguna za dno. Wrecz przeciwnie. Gdyby jeszcze zrobiono remaka z opcjami jak w Medival:TW to by byla gra...
Co do komputerowych gierek to lepsza od S:TW jest stara DOS'owa gierka Samuraj. Nie powala moze graficznie ale wciaga.
Dodam natychmiast, ze nie uwazam Shoguna za dno. Wrecz przeciwnie. Gdyby jeszcze zrobiono remaka z opcjami jak w Medival:TW to by byla gra...
Aku
Soku
Zan
Soku
Zan
- GrafRamolo
Pozostaje nam tylko czekac na gre "last samuraj"

Temat stary ale musze dodać coś od siebie 
Way of The Samurai 1 & 2 (ps2, "symulator" ronina)
Samurai Shodown V (mordoklepka z Neo geo ale jest też na ps2, a i o emulator Neo Geo na pc nie jest trudno, ponadto jest czwarta część na pc)
Shogun total War (wielokrotnie wspomniany),
Last Blade 2 (też Neo geo i emu
)
Tenchu (może gra się shinobi ale klimat jak najbardziej pasujący)
Bushido Blade (psx, równiez nie widze problemów z emulacją
)
Wszystkim fascynatom Shogun Total War polecam serie gier pt. Kessen.
Shinobido (ps2, podróbka Tenchu ale za to jaka
)

Way of The Samurai 1 & 2 (ps2, "symulator" ronina)
Samurai Shodown V (mordoklepka z Neo geo ale jest też na ps2, a i o emulator Neo Geo na pc nie jest trudno, ponadto jest czwarta część na pc)
Shogun total War (wielokrotnie wspomniany),
Last Blade 2 (też Neo geo i emu

Tenchu (może gra się shinobi ale klimat jak najbardziej pasujący)
Bushido Blade (psx, równiez nie widze problemów z emulacją

Wszystkim fascynatom Shogun Total War polecam serie gier pt. Kessen.
Shinobido (ps2, podróbka Tenchu ale za to jaka

- Qba
- Lokalizacja: Trzeci Najemny Oddział Piechoty Japońskiej - prefektura Podkarpa
Ja też musze coś dodać...Nie myśleliście by połączyć Warhammera i JaponiiOKAMI pisze:Temat stary ale musze dodać coś od siebie

Popatrz mi w oczy, a zobaczysz swój strach...
Jak by coś takiego istniało to ja wracam do grania w bitewniakiQba pisze:Ja też musze coś dodać...Nie myśleliście by połączyć Warhammera i Japonii
![]()

Z tego co pamietam to w Warzone była armia w stylu japonskim ale już nie pamiętam jak się zwała...
- Qba
- Lokalizacja: Trzeci Najemny Oddział Piechoty Japońskiej - prefektura Podkarpa
Może i nie istnieje ale można zrobić... http://www.mojehobby.pl/katalog.php?gru ... p=&sortuj=
Ok 22 od góry oddział piechoty i kawaleria...I ta cena...Marzenie
A figurki wyglądają tak http://www.plasticsoldierreview.com/Rev ... &code=8017
http://www.plasticsoldierreview.com/Rev ... &code=8025
Zasady z imperium i można walczyć przeciw skavenom
Ok 22 od góry oddział piechoty i kawaleria...I ta cena...Marzenie

A figurki wyglądają tak http://www.plasticsoldierreview.com/Rev ... &code=8017
http://www.plasticsoldierreview.com/Rev ... &code=8025
Zasady z imperium i można walczyć przeciw skavenom

Popatrz mi w oczy, a zobaczysz swój strach...